Çerez Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin Korunması

ÇerezAydınlatma Metni

Bu metin, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (Kanun) 10’uncu maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Tatilbudur Seyahat Acenteliği ve Turizm A.Ş. tarafından (Saray Mahallesi Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. 2 Blok Apt. No: 4/24 Ümraniye-İSTANBUL) tarafından hazırlanmıştır.

Bu Çerez Aydınlatma Metni’nin amacı, internet sitemizde kullanılan çerezlerin cihazınıza yerleştirilmesi aracılığıyla otomatik yolla elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak, hangi amaçlarla hangi tür çerezleri kullandığımız, hukuki sebebi ve haklarınız hakkında sizlere bilgi vermektir.

ÇEREZLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME;

Sitemizde çerezler vasıtasıyla birtakım kişisel verilerinizi işliyoruz.

Çerezler (cookies), reklam kimlikleri ve web tanımlayıcıları gibi teknolojileri (bu teknolojilerin tamamı “Çerez” olarak ifade edilecektir) ifade etmektedir.

Çerez (Cookie) Nedir?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler kullanıcının ve cihazının tanınmasına, kullanıcının tercihleri ve geçmiş işlemleriyle ilgili bazı bilgilerin depolanmasını sağlar. Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir.

Çerezler konusunda daha detaylı bilgi için https://www.aboutcookies.org/ ve https://www.allaboutcookies.org/ adreslerini ziyaret edebilirisiniz.

Çerezler Vasıtasıyla Kişisel Verilerin Elde Edilmesi

Web sitemizi ilk ziyaret edişinizde size çerez tercihlerinize ilişkin bir ekran sunulur. Bu ekranda kullanımına izin verdiğiniz çerezler uyarınca ilgili çerezler tarayıcınıza/cihazınıza depolanır. Çerezlerin her biri genellikle aşağıdaki unsurları içerir:

  • Çerezin gönderildiği sunucu,
  • Çerezin önceden belirlenmiş olan kullanım ömrü,
  • Genellikle rastgele oluşturulmuş benzersiz bir tanımlayıcı değer/numara (çerezi gönderen web sitesi sunucusu, sayfalar arasında gezindiğinizde sizi tanımak için bu değeri kullanır).

Çerezler vasıtasıyla veriler tamamen otomatik yöntemlerle toplanmaktadır. Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından sınıflandırılabilir:

  • Sahibine göre çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesi tarafından cihazınıza yerleştirilen birinci taraf çerezleri ve üçüncü taraflarca sunulan üçüncü taraf çerezleri kullanılmaktadır. Birinci çerezleri, TATİL BUDUR tarafından sunulurken, üçüncü taraf çerezleri hizmet alınan veya iş ortağı olan farklı firmalarca sunulmaktadır.
  • Kullanım ömrüne göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin web sitesini terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler önceden belirlenen kullanım ömürleri boyunca ziyaretçilerin cihazlarında saklanmakta ve bir sonraki ziyaretinde ziyaretçiyi ve ziyaretçinin tercihlerini hatırlamak amacıyla kullanılır.
  • Kullanım amaçlarına göre, sitede kesinlikle gerekli olan çerezler, analitik çerezler ve hedefleme/reklam çerezleri kullanılmaktadır.

Çerezler Vasıtasıyla Toplanan Veriler, Kullanım Amaçları Ve Hukuki Sebepleri

Çerezler aracılığıyla, kullandığınız tarayıcı ve işletim sistemi, IP adresi, kullanıcı ID, ziyaretinizin tarihi ve saati, erişim durumu, web sitesindeki özelliklerin kullanımı, girdiğiniz arama ifadeleri, web sitemizi ne sıklıkta ziyaret ettiğiniz, dil tercihleriniz, sayfalarda gerçekleştirdiğiniz işlemler dahil kullanıcı işlem kayıtlarına ilişkin veriler toplanmakta ve işlenmektedir.

Çerezler, web sitemizi ziyaretinizin ve buradaki deneyiminizin stabil bir şekilde gerçekleştirilmesinin ve bir sonraki kullanımınızda bilgilerinizin hatırlanmasının sağlanması, sitenin işleyişinin ve içeriğinin geliştirilmesi, site kullanımlarının istatistiksel olarak değerlendirilmesi, sitede yer alan içeriğin sizin ve cihazınız için en etkili şekilde sunulması ile kullanıcılara tercih ve kullanım alışkanlıkları doğrultusunda özelleştirilmiş hizmetler ve reklamlar sunulması amaçlarıyla kullanılmaktadır. Çerezler kullanım amaçları ve fonksiyonlarına göre çeşitli kategorilere ayrılmaktadır. Aşağıda kategorilerine göre web sitemizde kullanılan çerezler ile ilgili çerezleri sağlayanlar, çerezler ile kişisel veri aktarılabilecek yabancı ülkeler ve her bir çerez özelinde kullanım amaçlarına ve hukuki sebeplerine yer verilmiştir:

  1. Zorunlu Çerezler

Web sitesinin kullanımı ve işlerliği için gerekli olan çerezlerdir. Zorunlu çerezler devre dışı bırakıldığı takdirde sitenin bir kısmına veya tümüne erişim mümkün olmayabilir. Zorunlu çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel veriler, ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi amaçlarıyla, KVKK Md.5/2e’de öngörülen bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması sebebiyle işlenmektedir.

Web sitemizde kullanılan zorunlu çerezler, sağlayıcıları ve kullanım amaçları aşağıdaki şekildedir:

Cookie

Tip

Süre

Açıklama

XSRF-TOKEN

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 gün

Bu çerez, kullanıcı tanımlama bilgisini kayıt altına almayı sağlar.

tatilbudurweb_session

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Bu çerez, kullanıcı tanımlama bilgisini kayıt altına almayı sağlar.

  1. İşlevsel Çerezler

İşlevsel çerezler, web sitesinin içeriğinin sosyal medya platformlarında paylaşılması, geri bildirimlerin toplanması ve diğer üçüncü taraf özellikleri gibi belirli işlevlerin yerine getirilmesine yardımcı olur. İşlevsel çerezler kullanıcıların web sitesindeki tercihlerini hatırlamak amacıyla da kullanılır. Örneğin dil, para birimi tercihi, kullanıcı girişi sırasında aynı tarayıcıdan giriş yapıldığında tekrar giriş bilgilerinin sorulmaması amacıyla kullanılan “beni hatırla” tercihi gibi kullanım tercihlerini kaydedip sonraki ziyaretlerde hatırlanmasını sağlar. İşlevsel çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel veriler, tercihlerin hatırlanması ve müşteri deneyiminin iyileştirilmesi amaçlarıyla, KVKK Md.5/1’de öngörülen açık rızanıza istinaden işlenmektedir.

Web sitemizde kullanılan işlevsel çerezler, sağlayıcıları ve kullanım amaçları aşağıdaki şekildedir:

Cookie

Tip

Süre

Açıklama

ebdate

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya chat veya online destek sayfasının gösterilip gösterilmemesi bilgisi tutulur.

ChatAB60

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya chat veya online destek sayfasının gösterilip gösterilmemesi bilgisi tutulur.

  1. Analitik Çerezler

Analitik çerezler kullanıcıların web sitesini nasıl kullandıkları hakkında bilgi toplar. Bu tür çerezler kullanıcı deneyimlerini iyileştirmek/geliştirmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Bu çerezler, kullanıcılar tarafından görüntülenen sayfalar, tıklanma sayıları, sayfaları kaydırma hareketleri ve bu sayfalara giriş ve çıkış zamanları gibi bilgileri toplar. Analitik çerezler vasıtasıyla işlenen kişisel veriler, pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi ile ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi amaçlarıyla, KVKK Md.5/1’de öngörülen açık rızanıza istinaden işlenmektedir.

Web sitemizde kullanılan analitik çerezler, sağlayıcıları ve kullanım amaçları aşağıdaki şekildedir:

Cookie

Tip

Süre

Açıklama

lastVisitedList

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Ay

Kullanıcının siteye son geldiği tarih saklanır.

tbSourceCheck

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcın hangi adresten geldiğinin kaydı tutulur

tbSource

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcın hangi adresten geldiğinin kaydı tutulur

  1. Pazarlama Çerezleri

Kullanıcıların ilgi alanlarına göre reklam/kampanyaların sunulması ve pazarlama çalışmalarının etkinliğini ölçmek amacıyla kullanılan çerezlerdir. Pazarlama çerezleri vasıtasıyla işlenen kişisel veriler, ürün / hizmetlerin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi ve reklam / kampanya / promosyon süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla, KVKK Md.5/1’de öngörülen açık rızanıza istianden işlenmektedir.

Web sitemizde kullanılan pazarlama çerezleri, sağlayıcıları ve kullanım amaçları aşağıdaki şekildedir:

Cookie

Tip

Süre

Açıklama

firstVisit

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya özel kampanya ve indirimler için saklanıır.

abInfoCardRate

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya özel kampanya ve indirimler için saklanıır.

discountAB

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya özel kampanya ve indirimler için saklanıır.

bulletABCheck

1. Taraf: Tatilbudur.com, Türkiye

1 Yıl

Kullanıcıya özel kampanya ve indirimler için saklanıır.

Kişisel Verilerinizle İlgili Haklarınız

İlgili kişiler, kişisel verilerine ilişkin haklarını öncelikle veri sorumlusuna iletmek zorundadırlar.

 

6698 sayılı yasanın 11. Maddesi uyarınca kişisel verilerinizle ilgili olarak:

 

a) Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

 

b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

 

c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

 

ç) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

 

d) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

 

e) İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

 

f) (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

 

g) İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

 

ğ) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarını kullanabilirsiniz.

Başvuru Yöntemi

Başvurunuzu:

  • Saray Mah. Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. 2 Blok Apt. No:4/24 Ümraniye / İstanbul adresine yazılı olarak;
  • Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresinizi kullanarak tatilbudur@hs03.kep.tr KEP adresine;
  • E-Posta adresinizin sistemimizde kayıtlı olması halinde kvk@tatilbudur.com e-posta adresine e-posta göndererek yapabilirsiniz.

Başvurunuzda;

  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • Talep konunuzun,

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

TATİL BUDUR, kimliğinizi doğrulama hakkını saklı tutar.

Başvuru sırasında uyulması gereken usul kuralları ve daha detaylı bilgiye Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nun "Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ"inden ulaşabilirsiniz.