Tatil denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biridir Seferihisar. İl merkezine olan uzaklığı yaklaşık 45 kilometredir. İzmir Seferihisar’ın merkezi kadar her beldesi gün geçtikçe gelişme göstermekte... İlçenin geçim kaynaklarının başında zeytin ve narenciye üretimi geliyor. Bazı haneler ise turizmin son yıllarda etkili olmasından dolayı pansiyon işletmeciliği ile ilgileniyor. İzmir Seferihisar’daki otellerin bazıları iç kesimlerde yer alırken, birçoğu denize sıfır veya yakın bir konumda bulunuyor. Birbirinden güzel plajları, koyları ve tarihi değerleriyle dikkatleri üzerine çeken Seferihisar, hem kısa hem de uzun tatiller için oldukça ideal.
Seferihisar Gezilecek ve Görülecek Yerler
Teos Antik Kenti: Seferihisar’a sadece 5 kilometre uzaklıkta yer alan Sığacık´ta bulunuyor Teos Antik Kenti. Köklü tarihi, birçok döneme ışık tutan yapıları ve ünlü Dionysos Tapınağı ile yıl içerisinde yüzlerce turistin rotasını çevirdiği bir noktadır. Teos’ta ilk yerleşim M.Ö. 1000 yılında gerçekleşmiş. Kentin kurucusu ise Dionysos’un oğlu Athames olarak geçer kaynaklarda. Birçok medeniyetin hakimiyetine geçmiş olup, özellikle Roma ve Hellenistik dönem kalıntıları görülür. Teos Antik Kenti’ni Seferihisar gezilecek ve görülecek yerler listenize dahil edip, bölgenin eski yaşam izlerine yakından tanık olabilirsiniz.
Lebedos Antik Kenti: Seferihisar’ın eski yerleşim alanları arasında olan Lebedos Antik Kenti’nin kurucusu, Kral Kodros’un oğlu Andropompos olarak biliniyor. Antik kent, aynı zamanda İyon şehirleri arasındadır. Ürkmez beldesine çok yakın olan Kısık Yarımadası’nda yer alır.
Sığacık Kalesi: Sığacık Limanı’na yakın olan kale kalıntıları, Selçuklu döneminin izlerini taşıyan tarihi değerler arasında. Sığacık Kalesi, Rodos Seferi sırasında Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile son halini almış olup, günümüzde de kullanılmaktadır. İzmir Seferihisar gezilecek yerler listenize dahil edebileceğiniz bir noktadır.
Ekmeksiz Plajı: İzmir Seferihisar’da denize girip, güneşlenerek tatilin tadını çıkaracağınız noktalar arasındadır Ekmeksiz Plajı. Bir tarafı alabildiğine mavi, diğer bir tarafı yeşille boyanmış olan Ekmeksiz Plajı, sahip olduğu güzelliği ve temizliği ile Mavi Bayrak ödülü almıştır. Plajın çevresindeki yeşil alanlarda piknik yapabilir ve kamp kurabilirsiniz. Plaj, Sığacık’ta bulunuyor.
Akkum Plajı: Ekmeksiz Plajı gibi Mavi Bayrak ödülü alan Akkum Plajı, Seferihisar tatillerinde turistler tarafından sıklıkla tercih edilen bir nokta. Sığacık’ta yer alan Akkum Plajı, oldukça temiz ve bakımlıdır. Plajda, su sporları da yapılıyor.
Karakoç Kaplıcaları: Seferihisar’ın doğası ve tarihi kadar kaplıca bölgeleri de yoğun ilgi görüyor. Şifalı sulara sahip olan Karakoç Kaplıcaları Seferihisar gezilecek yerler listenizde yerini mutlaka almalı. Bu kaplıca bölgesi, ilçe merkezine yaklaşık 17 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Kavaklıdere Köyü’nden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Mide, bağırsak ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği biliniyor Karakoç Kaplıcaları’nın.
Seferihisar Yapılacak Aktiviteler
Seferihisar ve Sığacık’taki plajlarda denizin tadını çıkarın. Ekmeksiz Plajı ve Akkum Plajı ilk tercihiniz olsun, çünkü bu plajlar bakımlı ve temiz olmasından dolayı Mavi Bayrak ödülü almış plajlardır.
Seferihisar’ın belli noktalarında su sporları yapılabiliyor. Yine Akkum ve Ekmeksiz plajları özellikle rüzgar sörfüne başlayanlar için ideal yerlerdir. İlk kez deneyecekseniz bölgedeki sörf okullarından mutlaka ders alın.
Seferihisar’da alışveriş yapmak tatilin en keyif veren aktivitelerinden. Semt pazarına sadece bir saat ayırmanız yeterli. Pazardaki yöreye özgü otlardan, börek ve organik ürünlerden alın.
Seferihisar’da Ne Yenir?
Her damağa ve her bütçeye hitap eden Seferihisar restoranlarında, Ege mutfağının birbirinden güzel yemeklerini deneyebilirsiniz. Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Seferihisar’da mevsimine göre çıkan balıkları da her Seferihisar restoranında denemek mümkün. Ekmek dolması ve samsades damağınızla buluşturmanız gereken iki lezzet. Ayrıca nohutlu mantı, oğlak dolması (genellikle Hıdırellez şenliklerinde yapılır) ve mandalina tatlısı yöreye özgü tatlardır.