Alaçatı Hakkında
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Ege Denizi kıyısında bulunmaktadır.
Antik dönemdeki adı Agrillia olan Alaçatı ismini 'Alacaat' adı verilen bir Osmanlı aşiretinden almaktadır. Osmanlı döneminde Alaçatı' da Rumlar ve Türkler’in yaşadığı zaman Rumcada 'Alacaat' kelimesinin telaffuzu zor olduğu için 'Alacaat' zamanla değişmiş ve günümüzde kullanılan Alaçatı adını almıştır. Rengarenk taş evleri ve hayat dolu sokakları ile ünlü Alaçatı, yılın 360 günü rüzgâr alması sebebiyle rüzgar sörfü tutkunlarının da uğrak yeri olmaktadır.
Alaçatı Otelleri Fiyatları
Tarihî taş evleri ve birbirinden lezzetli Ege yemekleri ile Alaçatı Otelleri Tatilbudur.com’da sizleri bekliyor.
Eğlenceli aktivitelerle dolu bir tatil yaşamak için hemen rezervasyon yaptırın, daha fazla tatil yapmanın tadını çıkarın!
Alaçatı Otelleri
Butik otelleri ile ünlü Alaçatı’da her zevke uygun bir konaklama seçeneği mevcuttur.
İsterseniz renkli butik otellerde oda kahvaltı konsepti ile, isterseniz yarım pansiyon veya tam pansiyon konsepti ile isterseniz de denize sıfır, herşey dahil konseptli otellerde konaklayabilirsiniz.
Alaçatı’da Gezilecek Yerler
Ege’nin incisi Alaçatı’ya gelip görmeden dönmemeniz gereken yerlerden bazılarını sizler için derledik!
- Alaçatı Yel Değirmenleri: Yüzyıllık yel değirmenleri Alaçatı’nın simgelerinden biridir. Yöre halkının bulgur öğütmek için kullandığı Alaçatı yel değirmenleri artık kullanılmıyor olsa da, belediye tarafından restore edilmiştir ve çoğu yel değirmeni günümüzde lokanta olarak hizmet vermektedir.
- Alaçatı Meydanı: Alaçatı Meydanı, dar sokakların arasındaki lavanta çiçeklerinin kokusuyla bütünleşmiş olup, beldenin en hareketli noktasıdır. Gündüzü ayrı akşamı ayrı keyifli Alaçatı meydanında bir tur atmanızı öneririz.
- Alaçatı Çarşı: Sevdiklerinize eli boş dönmemek için mutlaka uğramanız gereken yer; Alaçatı Çarşı! Her biri emek emek işlenmiş güzel el işleri, Alaçatı’yı temsil eden birbirinden güzel süs eşyaların olduğu dükkanlar ve daha fazlasını bu Alaçatı çarşıda bulabilirsiniz.
- Hacı Memiş Ağa Cami: Alaçatı’nın tarihi yapıları arasındaki Hacı Memiş Ağa Cami, 1812 yılında inşa edilmiştir. 19. yüzyıl eserleri arasındaki cami, ismini banisinden almaktadır. Günümüzde ibadete açık olan Hacı Memiş Ağa Cami’nde turistik gezilere de izin verilmektedir.
- Ayios Konstantinos Kilisesi: Ayios Konstantinos Kilisesi Alaçatı’nın bir diğer tarihi yapısıdır. 1874 tarihli bu kilise, günümüzde cami olarak hizmet vermektedir. Uzun yıllar Rum cemaatinin ibadet mekanı olan yapı, günümüzde Pazaryeri Cami ismiyle bilinmektedir.
Alaçatı Butik Otelleri
Alaçatı Butik Otelleri, dekorasyonuyla içinizi ısıtan, işletme ve servis kalitesiyle sizleri mutlu eden tatil deneyimi yaşamanızı sağlar. Alaçatı Butik Otelleri TatilBudur avantajlarıyla konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Size en uygun konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Alaçatı Butik Otelleri’nde konaklarken 4 ay erteleme ve taksitli ödeme kolaylığından da yararlanmanız mümkündür.
Alaçatı Apart Oteller
Alaçatı Apart Oteller her kitleye uygun hizmet veren keyifli bir konaklama konseptidir. Burada keyifli vakit geçirerek ruhuzunu dinleme imkanı bulabilir ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Alaçatı Apart Oteller ile konaklarken mutlaka görmeniz gereken yerler bulunmaktadır. Her yaz yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Alaçatı plajları ve koylarıyla da dikkat çeken bir lokasyondur.
Alaçatı Plajları
Türkiye’nin en güzel plajlarına sahip olan Alaçatı, aynı zamanda dünyaca ünlü sörf merkezlerinden biridir. Windsurf ve Kitesurf yapanların ilgi gösterdiği Alaçatı plajlarında denize girebilir, şnorkelle veya tüplü dalış yapabilirsiniz.
- Altınkum Plajı : Adını altın renginde olan kumundan alan Altınkum Plajı, deniz gözlüğü takmanıza gerek kalmadan denizin dibini görebileceğiniz eşsiz bir yerdir.
- Kleopatra Plajı: Sakinliği ile tercih sebebi olan bu plaj, gözlerden uzakta keyifli vakit geçirebileceğiniz muhteşem bir alternatif olabilir.
- Alaçatı Çark Plajı : Çeşme’nin Güney kısmında yer alan ve Ege’nin berrak suları ile altın sarısı kumlarını birleştiren bu plajda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
- Ilıca Halk plajı : Çeşme ve Alaçatı yöresinin en çok bilinen ve tercih edilen plajlarından olan Ilıca halk plajı, adını plaj sınırları içerisindeki sıcak su kaynaklarından alır. Soğuk denizde yüzemeyenler için ılık denizi ile burası güzel bir alternatiftir.
- Delikli Koy : Adını sahilde bulunan delikli koylardan almıştır, buz gibi suyu ile sıcak havada serinlemek isteyenler için güzel bir tercih olacaktır.
- Alaçatı Halk Plajı : Alaçatı denince herkesin aklına ilk sıralarda gelen bu plaj hem yerli hem de yabancılar tarafından en çok tercih edilen yerlerden biridir. Deniz suyu her zaman temiz ve berraktır.
Alaçatı’ya nasıl gidilir?
İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı’ya gitmek için birçok seçeneğiniz mevcut.
Hava yolu ile gitmek isterseniz bulunduğunuz şehirden İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçmanız gerekiyor. Adnan Menderes Havalimanı’ndan Alaçatı’ya ulaşmak için otobüs, dolmuş veya taksi kullanabilirsiniz.
Otobüs ile gitmek isterseniz direkt Çeşme – Alaçatı’ya giden otobüsleri tercih edebilirsiniz.
Arabanız ile gitmek isterseniz İstanbul’a 640 km, Bursa’ya 410 km, Ankara’ya 660 km uzaklıkta bulunan Alaçatı’ya ulaşmak için İzmir – Çeşme otoyolunu kullanabilirsiniz.
Alaçatı’da ne yenir?
Ege’nin incisi Alaçatı denince akla ilk gelen çeşit çeşit otlardan yapılmış zeytinyağlı mezeler oluyor. İzmir kumru, balık ve ızgara çeşitleri deneyebileceğiniz lezzetler arasında bulunuyor. Dilerseniz Türk mutfağından, dilerseniz Alaçatı yöresel yemeklerinden yana da tercih hakkınızı kullanabilirsiniz. Istakoz, papaz yahnisi, ev yapımı reçeller, sakızlı kurabiye, Alaçatı’da yemeden dönmemeniz gereken lezzetler arasında bulunuyor.
Alaçatı’da Eğlence
Gündüz çeşitli aktiviteler yaparak denizin ve güneşin tadını çıkarabileceğiniz Alaçatı, son günlerde eğlencenin nabzının attığı yerlerin başında geliyor. Akşamüzeri sahilde başlayan partiler geceleri Alaçatı kulüplerine 10 km uzaklıktaki Çeşme mekanlarında devam ediyor.